ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В армії Росії з'являться роти бойових роботів

Планується, що в майбутньому підрозділи бойових роботів увійдуть в структуру кожного військового округу і флоту РФ

В армії Росії з'являться роти бойових роботів
архив
Фото: EPA/UPG

У Збройних силах Росії формуються військові підрозділи бойових роботів, а також розробляється їхня штатна структура і органи управління.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на члена колегії Військово-промислової комісії (ВПК) Олега Мартьянова.

За словами Мартьянова, в майбутньому такі роти увійдуть у структуру кожного військового округу і флоту. При цьому він зазначив, що поява рот бойових роботів у збройних силах потребуватиме створення тактики їх застосування в бойових умовах, а також внесення необхідних поправок і уточнень в бойові статути й настанови.

"Це буде вже черговим кроком в освоєнні робототехнічних засобів і комплексів. І якщо врахувати, що ще рік-два тому назад у нас було відсутнє конкретне уявлення про роботів для бойового застосування, то нинішній етап швидкої роботизації військ, на мій погляд, безумовно, піднімає боєготовність військ на новий щабель", - заявив Мартьянов.

Читайте: Російських військових шість днів на тиждень кормитимуть салом

Також він підкреслив, що створення окремих підрозділів, озброєних роботизованими ударними комплексами, безпілотниками різного призначення та іншої робототехнікою "є новим етапом в освоєнні високоточного сучасного озброєння в армії і на флоті".

Раніше Мартьянов повідомляв, що у Збройних силах Росії ухвалено концепцію розвитку та бойового застосування робототехнічних комплексів на період до 2025 року. На думку фахівця, 2017-2018 роки стануть етапними в плані розвитку і поставок в російську армію бойових роботів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram