ГоловнаСвіт

Вулицями британського міста провезли кілька опудал Путіна

У Лондоні учасники антиурядової акції хотіли штурмувати парламент

У Великобританії під час щорічного фестивалю Гая Фокса у Льюїсі 5 листопада вулицями міста провезли величезне опудало президента Росії Володимира Путіна з рушницею в руках, який ногою ламає навпіл малайзійський Boeing 777, збитий проросійськими бойовиками над Донбасом у липні 2014 року.

Крім того, вулицями Льюїса провезли ще одне опудало, дуже схоже на Путіна верхи на "танку" і в салатових трусах. Таким чином британці "помстилися" президенту РФ за його агресію до України.

Крім того, в Едінбріджі зробили 10-метрове опудало схоже на екс-главу Єврокомісії Жозе Мануела Бароззу, якого критикують за спірний проект бюджету ЄС.

У ніч Гая Фокса - маска якого є символом протесту і боротьби проти влади, а також офіційним символом хакерів із Anonymous - сотні протестувальників вийшли на вулиці Лондона, щоб пройти маршем у рамках антиурядової акції "Марш мільйонів масок" до парламенту й Букінгемському палацу. Проте акція, організована рухом Anonymous і спрямована проти нинішньої офіційної влади, обернулася сутичками з поліцією. Поліція перекрила протестувальникам підхід до будівлі парламенту, а ті у відповідь почали кидати в правоохоронців пляшки, дорожні знаки і вуличні конуси, збивали металеві огорожі, а також розбивали вікна в автомобілях. Проте, співробітники правоохоронних органів швидко взяли ситуацію під контроль.

Учасники акції також зробили спробу штурму будівлі національної телерадіокорпорації BBC, проте не змогли проникнути всередину завдяки діям поліції.

Під час акції поліцейські затримали десять осіб за підозрою у скоєнні низки правопорушень, таких як напад на співробітників правоохоронних органів. Про потерпілих у сутичках не повідомляється.

Акція "Марш мільйонів масок" цього року відбулася більш ніж у 400 містах світу. Дату виступів обрано не випадково: цього дня у 1605 році змовники в Лондоні збиралися підірвати будівлю парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram