ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві знайшли мертвим актора, який критикував Путіна

Олексій Девотченко відомий за серіалами "Бандитский Петербург", "Убойная сила" і "Золотой теленок"

У Москві знайшли мертвим актора, який критикував Путіна
Алексей Девотченко
Фото: aifudm.net

Актора Олексія Девотченка знайшли мертвим біля дверей своєї квартири в Москві, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерела в поліції.

За даними прес-служби ГУ МВС Росії у Москві, близько о пів на сьому вечора 5 листопада в поліцію надійшло повідомлення про те, що в будинку 100 на Алтуфьєвському шосе знайдено тіло чоловіка.

Російські ЗМІ повідомляють, що актора було знайдено в калюжі власної крові, смерть може мати кримінальний характер. Тіло Девотченка знайшов близький друг, у якого актор винаймав квартиру.

Олексій Девотченко - зірка театру і кіно, заслужений артист Росії. Останнім часом Девотченко працював у трупі Московського Художнього театру імені А. П. Чехова. Знімався в серіалах "Бандитский Петербург", "Золотой теленок", "Улицы разбитых фонарей", "Убойная сила" тощо. Двічі отримував Держпремії РФ.

Девотченко виступав на акціях протесту проти влади в 2011 і 2013 роках, жорстко критикував президента Росії Володимира Путіна в теле- і радіоефірах, у тому числі і за його рішення анексувати Крим. Підписав лист "Ми з вами" на підтримку України в березні 2014 року.

Олексієві Девотченку було 49 років.

Нагадаємо, 23 липня у Москві померла опозиціонерка Валерія Новодворська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram