ГоловнаСвіт

Forbes назвав Путіна найвпливовішою людиною світу

Друге місце в списку Forbes посів Барак Обама

Forbes назвав Путіна найвпливовішою людиною світу
Путин
Фото: EPA/UPG

Американський журнал Forbes назвав президента РФ Володимира Путіна найвпливовішою людиною світу.

Відповідний список розміщено на сайті Forbes.

За російським лідером, який очолив престижний рейтинг другий рік поспіль, розмістили президента США Барака Обаму.

На третьому місці - глава КНР Сі Цзіньпін, на четвертому і п'ятому - Папа Римський Франциск і канцлер ФРН Ангела Меркель відповідно. У першу десятку також увійшли: глава Федеральної резервної системи США (ФРС) Джанет Єллен (6 місце), засновник компанії Microsoft Білл Гейтс (7-е), голова ЄЦБ Маріо Драгі (8-е). Співзасновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж розділили дев'яте місце. Десяту сходинку посів прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Крім Путіна серед росіян до списку увійшли керівник "Роснафти" Ігор Сєчін (42 місце), глава "Газпрому" Олексій Міллер (47-е) і підприємець Алішер Усманов (61-е). Українців у списку не виявилося.

Як зазначає Forbes, визнати Путіна найвпливовішою людиною планети редакцію переконали події цього року, протягом якого президент, зокрема, "анексував Крим, організував непряму війну в Україні, а також підписав з Китаєм договір про будівництво газопроводу вартістю понад $70 млрд". Видання також назвало Путіна "главою держави, якого в переслідуванні його цілей не обмежує думка міжнародної спільноти".

У 2013 році Путін також очолив список найвпливовіших людей світу за версією Forbes, змістивши колишнього лідера - Барака Обаму. На вибір редакції, зокрема, вплинула ситуація навколо екс-співробітника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена, який зумів сховатися від американських спецслужб у Росії, і переговори про хімічне роззброєння Сирії, на яких Москва змогла відмовити Вашингтон від військової операції проти Дамаска.

До цього (у 2012-му, 2011-му і 2009 роках) Путін також входив до трійки найвпливовіших людей за версією Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram