ГоловнаСвіт

В Ізраїлі можуть заборонити публічні заклики мусульман на молитву

Ізраїльські націоналісти вважають, що заклики на молитву заважають "сотням тисяч громадян Ізраїлю"

В Ізраїлі можуть заборонити публічні заклики мусульман на молитву
Палестинцы молятся в Иерусалиме
Фото: EPA/UPG

Депутат кнесету (парламенту) Ізраїля від партії "Наш дім Ізраїль" Роберт Ілатов виступив з ініціативою обмежити право мечетей закликати мусульман на молитву через гучномовці.

Про це пише The Washington Post.

Законопроект, запропонований депутатам, дозволить ізраїльській владі вирішувати, чи мають мечеті право використовувати гучномовні системи оповіщення. Саме через них п'ять разів на добу мусульман публічно закликають до молитви муедзини.

Ілатов вважає, що "сотні тисяч громадян Ізраїлю в Галілеї, Негеві, Єрусалимі та інших центральних районах країни регулярно страждають від шуму, який створюють муедзини".

Раніше, у 2011 році, такий законопроект вже пропонував інший депутат від партії "Наш дім Ізраїль". Хоча його ініціатива отримала підтримку лідера партії і глави МЗС Авігдора Лібермана, а також прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, законопроект так і не ухвалили.

В Ізраїлі проживає близько 20% арабів, більшість із яких - мусульмани.

Читайте: Ізраїль побудує ще тисячу будинків у Східному Єрусалимі

Правоцентристську національно-патріотичну партію "Наш дім Ізраїль" утворено у 1999 році. На останніх виборах до парламенту у 2013 році вона виступала спільно з партією "Лікуд". Об'єднання займає 31 зі 120 місць у кнесеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram