ГоловнаСвіт

Франція знову відтермінувала передачу "Містраля" Росії

Рішення про передачу корабля відклали до листопада

Франція знову відтермінувала передачу "Містраля" Росії

Остаточне рішення про передачу Росії вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль" прийматиметься в листопаді.

Про це повідомив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, пише "Ліга" з посиланням на Reuters.

За словами Ле Дріана, рішення про передачу корабля відклали до листопада, при цьому, він зауважив, що "президент заявив: якщо політичні умови не зміняться, він не даватиме свого дозволу на передачу".

Відомо, що таку заяву президент Франції Франсуа Олланд робив у вересні. Водночас міністр Ле Дріан відмовився уточнити, чи змінилися політичні умови тепер.

Раніше джерело у французькій делегації на салоні "Євронаваль-2014" повідомило, що "Владивосток" передадуть Росії між 15 і 20 листопада 2014 року.

Нагадаємо, Рособоронекспорт і французька компанія DCNS уклали контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" у червні 2011 року. За умовами контракту, термін здачі першого корабля - 1 листопада 2014 року, проте його за погодженням сторін можна змістити ще на 30 діб без накладення штрафних санкцій.

У разі невиконання домовленості сума пені і штрафів може сягнути трьох мільярдів євро. У зв'язку з анексією Криму Росією і ситуацією на сході України США неодноразово закликали Францію відмовитися від виконання договору.

Постачання першого вертольотоносця РФ планували спочатку на кінець жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram