ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували заборонити держзакупівлю імпортної риби

Після ухвалення в РФ продуктового ембарго імпорт охолодженої риби в країну впав на 50-80%

Держдумі запропонували заборонити держзакупівлю імпортної риби
Фото: obozrevatel.com

Голова підкомітету з водних ресурсів Держдуми Георгій Карлов запропонував заборонити держзакупівлю імпортної риби.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова депутата.

Карлов заявив, що для державних потреб необхідно закуповувати тільки російську рибу. Крім того, російський продукт слід постачати в лікарні, школи, в армію і дитячі садки.

За словами депутата, Росія щорічно закуповує телапію, пангасіуса, дорадо, сибаса й аквакультурну сьомгу. На експорт ідуть тріска, минтай, терпуг і цінні краби. Споживання імпортної риби становить один мільйон тонн з 4,5 млн тонн споживаної росіянами рибної продукції.

Читайте: Держдума ухвалила закон про покарання за демонстрацію "бандерівської" символіки

"Ми імпортуємо найдешевші види продукції, а експортуємо відносно дорогі види, на які немає масового попиту всередині країни. Сьогодні всім нам як споживачам потрібно зрозуміти, що замість сибаса ми маємо багато різної риби, особливо в Західному Сибіру. Це будь-які сігові, муксун, нельма, чир, омуль, кунжа, голець, форель", - розповів Карлов.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на постачання декотрих товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження будуть чинними протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас із нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко і молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни. Як зазначає агентство, після ухвалення в РФ продуктового ембарго імпорт охолодженої риби в країну впав на 50-80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram