ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Полонений ІД заявив про перемогу бойовиків у битві за стратегічно важливе місто

Сирійські курди заявляють про успіхи в боротьбі з ісламістами

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) поширили відеозапис, у якому британський журналіст Джон Кентлі (John Cantlie), що перебуває в полоні вже більш як два роки, оголосив про захоплення ісламістами стратегічно важливого сирійського міста Кобані.

Про це повідомляє The Guardian.

Відео знімалося на вулиці на фоні міських будівель. Кентлі стверджує, що бойовики просунулися в центр міста і тепер повністю контролюють східні і південні його частини. Журналіст також заявляє, що бачить, як майорить вдалечині прапор Туреччини, яка межує з Сирією.

"Битва за Кобані вже добігає кінця. Моджахеди тепер зачищають місто", - сказав він.

Раніше 43-річний фотожурналіст вже з'являвся на відеокадрах, знятих бойовиками, і, зокрема, виступав із критикою дій країн Заходу щодо ІД.

Тим часом, групи сирійських курдів, які обороняють Кобані, в понеділок повідомили, що вибили ісламістів з більшості районів. За їхніми словами, основні сили бойовиків відступили на кілька кілометрів від міста.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня захопило значну частину територій Сирії та Іраку. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. 23 вересня США почали завдавати авіаударів по автоколонах, тренувальних таборах, командних пунктах, а також мобільних нафтопереробних заводах бойовиків у Сирії.

Уже близько чотирьох тижнів ісламісти осаджують місто Кобані, що вважається столицею курдської автономії. У разі його захоплення в руках бойовиків виявиться велика ділянка сирійсько-турецького кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram