ГоловнаСвіт

Штаб японського міністра вів передвиборчу кампанію в БДСМ-клубі

У японському Кабміні стався вже третій за тиждень скандал

Штаб японського міністра вів передвиборчу кампанію в БДСМ-клубі
Еити Миядзава, Yoichi Miyazawa
Фото: EPA/UPG

Міністр торгівлі і промисловості Японії Йоіті Міядзава (Yoichi Miyazawa) зізнався, що під час передвиборчої кампанії в нижню палату парламенту 2012 року, члени його штабу брали участь у БДСМ-вечірці на гроші платників податків.

Про це повідомляє BBC News.

При цьому сам Міядзава, який наразі провів у міністерському кріслі лише три дні, свою участь у вечірці категорично заперечує.

Нецільове використання коштів виявили журналісти японської газети Kyodo News. З опублікованого видання документа випливає, що члени штабу Міядзави у вересні 2010 року відвідали бар в Хіросімі, скандально відомий своїми шоу з використанням нетрадиційних сексуальних практик. Так, артисток у самому спідньому зв'язують мотузками і дають їм прочуханки, причому участь у цьому можуть взяти і відвідувачі. Всього на БДСМ-вечірку члени штабу Міядзави витратили 18230 ієн ($170).

Це вже третій скандал в Кабміні Японії за тиждень. Йоіті Міядзаву призначили міністром у вівторок 21 жовтня 2014 року після того, як попередній міністр економіки Японії Юко Обуті подала у відставку після фінансового скандалу. Як з'ясували журналісти, під час передвиборчої кампанії дві її групи підтримки витратили близько $400 тис. на походи в театр, провівши їх за статтею "політична діяльність". Буквально через кілька годин свій пост покинула міністр юстиції Мідорі Мацусіма, яку викрили в підкупі виборців - вона роздавала їм віяла зі своїм зображенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram