ГоловнаСвіт

Туреччина видасть сирійським біженцям тимчасові посвідчення на роботу

Дозвіл на роботу не даватиме права біженцям отримати посвідку на проживання в Туреччині

Туреччина видасть сирійським біженцям тимчасові посвідчення на роботу
Фото: EPA/UPG

Уряд Туреччини видасть біженцям із Сирії тимчасові посвідчення, які дають право на роботу в країні, повідомляє в четвер офіційна Resmi Gazete.

Відповідну постанову ухвалив уряд Туреччини. Згідно з документом, міністерство праці та соціальної політики має визначити, в яких провінціях і секторах економіки сирійські біженці зможуть отримати доступ на ринок праці. На основі цього документа остаточне рішення ухвалить кабінет міністрів.

Міністерство праці та соціальної політики вже почало працювати над визначенням квот для видачі біженцям тимчасових посвідчень. Очікується, що цей процес триватиме близько шести місяців. Дозвіл на роботу не даватиме права біженцям отримати посвідку на проживання в Туреччині.

Читайте: Унаслідок авіаударів в Сирії вбито понад 500 ісламістів

Наразі в Туреччині перебувають близько 1,6 млн біженців із Сирії. Багато хто з них змушені працювати нелегально на низькооплачуваних робочих місцях. У десятьох турецьких провінціях побудовано більш як 20 наметових таборів і контейнерних містечок для біженців. Там є школи, люди отримують необхідну медичну допомогу, продукти харчування. Однак у них проживає лише п'ята частина біженців, решта розосередилися по різних містах країни. Туреччина витратила близько $4 млрд на допомогу сирійським біженцям. Влада декларує політику відкритих дверей для біженців, тоді як у деяких турецьких містах спостерігаються антисирійські виступи з боку місцевого населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram