ГоловнаСвіт

У Гонконгу демонстранти пройшли маршем до будинку глави уряду

Протестувальники незадоволені результатами переговорів з гонконгською владою

У Гонконгу демонстранти пройшли маршем до будинку глави уряду
Полиция Гонконга в районе Монг Кок
Фото: EPA/UPG

Близько 200 учасників протестного руху Occupy Central в середу, 22 жовтня, пройшли маршем до будинку глави уряду Гонконгу Лян Чженьїна, щоб висловити своє невдоволення невдалими переговорами між протестувальниками та адміністрацією мегаполісу.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Учасники акції вкотре закликали Чженьїн поступитися їх вимогам і піти у відставку.

Тим часом в інших частинах Гонконгу триває мирний сидячий протест.

Раніше цього тижня Верховний суд Гонконгу видав указ, що забороняє протестувальникам блокувати дороги, проте поліція не поспішає виконувати цю вказівку.

У середу вдень кілька десятків таксистів спробували розібрати барикади, встановлені протестувальниками в торговому районі Монг Кок, проте в ситуацію втрутилася поліція, тим самим запобігши конфлікту між мітингувальниками і водіями.

На переговорах, що відбулися у вівторок, представники влади Гонконгу пообіцяли представникам руху Occupy Central розглянути питання демократичних змін в колегії вибірників, а також пообіцяли протестувальникам направити в Пекін звіт про ситуацію і щодо їхніх вимог.

Після зустрічі лідери протестувальників заявили, що мають намір обміркувати питання про проведення подальших переговорів.

Протести у Гонконзі почалися з демонстрації студентів, які вимагали демократичних реформ. У серпні влада Китаю ухвалила рішення, що всіх кандидатів на виборах 2017 року спочатку має схвалити урядовий комітет. Протестувальники вважають, що це суперечить демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram