ГоловнаСвіт

Екс-главу МВС Грузії засудили до 7,5 років в'язниці за тортури ув'язнених

Разом з Ахалаєю засуджено колишніх високопоставлених співробітників МВС Грузії

Екс-главу МВС Грузії засудили до 7,5 років в'язниці за тортури ув'язнених
Бачо Ахалая
Фото: http://www.ekhokavkaza.com

Міський суд Тбілісі засудив до 7,5 років позбавлення волі колишнього міністра внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалаю.

Як повідомляє ТАСС, його визнали винним у тортурах ув'язнених у Глданській тюрмі і перевищенні службових повноважень. В минулому Ахалая також був міністром оборони країни, а до цього - начальником департаменту з виконання покарань Мін'юсту.

Крім того, як повідомляє "Интерфакс", разом з Ахалаєю засуджено колишніх високопоставлених співробітників МВС Грузії, серед яких Леван Кардава, Георгій Мазмішвілі і Мегімс Кардава. Кардаву і Мазмішвілі засуджено за вбивство трьох людей під час спецоперації у Навтлугського вокзалу у Тбілісі. Спецоперація проведилася під керівництвом глави департаменту конституційної безпеки МВС Дати Ахалаї, брата Бачо Ахалаї. Слідство тоді заявило, що вбиті збиралися організувати масову втечу ув'язнених з в'язниці.

Читайте: Прокуратура заарештувала майно сім'ї Саакашвілі в Грузії

Бачу Ахалаю заарештували наприкінці 2012 року, після того як у Грузії фактично змінилася влада (уряд і силові структури перейшли під контроль партії "Грузинська мрія"). Колишньому міністру висунули звинувачення за кількома статтями, зокрема, його звинуватили у провокуванні тюремного бунту в 2006 році. За цією справою в жовтні 2013 року Ахалая отримав три роки і дев'ять місяців в'язниці, проте Михайло Саакашвілі, який обіймав на той момент пост президента Грузії, підписав указ про його помилування. Пізніше суд виніс виправдувальний вирок у іншій справі відносно Ахалаї, пов'язаної з побиттям військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram