ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Канаді застрелили ймовірного ісламіста, який збив двох військовослужбовців

Влада Канади підозрювала злочинця у зв'язках з "Ісламською державою"

У Канаді застрелили ймовірного ісламіста, який збив двох військовослужбовців

У канадській провінції Квебек поліцейські застрелили чоловіка, який збив на своєму автомобілі двох військовослужбовців.

Про це повідомляє The New York Times.

Після інциденту сусіди молодика заявили, що протягом року він перебував під впливом екстремістів.

За інформацією The Guardian, 25-річний Мартен Кутюр-Руло (Martin Couture-Rouleau), скоївши наїзд на військових на парковці біля одного з місцевих торгових центрів, спробував втекти з місця події. Водій не впорався з керуванням, внаслідок чого машина з'їхала в кювет і перекинулася.

Чоловік, однак, не захотів здаватися поліції. Під час сутички водія та правоохоронців зловмисника було застрелено. При ньому поліцейські виявили холодну зброю.

Як повідомляє агентство Рейтер, постраждалих військових негайно госпіталізували. Пізнього вечора понеділка один з них помер від отриманих травм.

Зазначається, що 25-річний злочинець перебував на особливому контролі у канадських спецслужб. На думку одного з парламентаріїв від правлячої Консервативної партії Ренді Хобака, йдеться не просто про наїзд, а про "можливий терористичний акт щодо двох канадських військовослужбовців".

За однією з версій, ця пригода може бути пов'язана з приєднанням Канади до міжнародної коаліції з боротьби з бойовиками "Ісламської держави". 8 жовтня парламент схвалив участь країни у військовій операції проти бойовиків ІД в Іраку. Наступного дня стало відомо про причетність десятків канадців до діяльності екстремістів в Сирії та Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram