ГоловнаСвіт

Киргизія приєднається до МС і ЄАЕС з січня 2015-го

До кінця року Бішкек має намір ухвалити необхідний пакет документів для членства в ЄАЕС

Киргизія приєднається до МС і ЄАЕС з січня 2015-го
Фото: russkg.ru

Влада Киргизії заявила про намір приєднатися до Митного союзу і Євразійського економічного союзу з 1 січня 2015 року.

Про це заявила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко за підсумками зустрічей з прем'єр-міністром Киргизії Джоомартом Оторбаєвим і президентом країни Алмазбеком Атамбаєвим, повідомляє ТАСС.

За словами Матвієнко, російська сторона переконалася "у твердій політичній волі та намірі Киргизької Республіки приєднатися до інтеграційних економічних об'єднань".

Сенатор зазначила, що киргизька сторона хоче до кінця року прискорено виконати дорожню карту, ухвалити весь необхідний пакет документів, нормативно-правових актів і законів, які дозволять їм стати членами ЄАЕС.

Голова Радфеду пообіцяла з боку Росії сприяти в питаннях приєднання Киргизії до євразійських інтеграційних процесів. Однак вона зазначила, що остаточне рішення про терміни приєднання Киргизії до ЄАЕС ухвалюватимуть члени Євразійського союзу.

3 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав закон про ратифікацію договору про створення ЄАЕС, який повинен почати функціонувати з 1 січня 2015 року. Раніше його ратифікували в Держдумі та Раді Федерації.

Цей документ передбачає забезпечення свободи пересування товарів, послуг, капіталу, робочої сили. Також він визначає проведення узгодженої економічної політики Росії, Білорусі та Казахстану і перехід до єдиного митного тарифу.

Нагадаємо, 10 жовтня Вірменія увійшла в Євразійський економічний союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram