ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський незалежний телеканал "Дождь" виселяють з офісу

З середини листопада по кінець січня телеканалу ніде працювати

Російський незалежний телеканал "Дождь" виселяють з офісу
Фото: https://www.facebook.com/tvrain

Власники московського бізнес-центру "Красный Октябрь" вимагають від телеканалу "Дождь" звільнити приміщення, яке він орендує в будівлі, до 15 листопада.

Як повідомляють "Ведомости", орендодавець пояснив своє рішення тим, що збирається 16 листопада почати капітальний ремонт на третьому поверсі будівлі, де знаходиться студія телеканалу.

"Дождь" все одно збирався переїжджати в інший бізнес-центр "Красная Роза", але тільки після січня наступного року. Таким чином, через рішення чинного орендодавця з середини листопада по кінець січня телеканалу ніде працювати. "Шукаємо якийсь тимчасовий варіант. Переїхати раніше в БЦ "Красная Роза" ми не можемо, тому що це нова будівля, її мають здати в експлуатацію не раніше, ніж у січні", - пояснила гендиректор каналу Наталя Сіндєєва.

"Дождь" зіткнувся з проблемами у січні цього року, після того як провів опитування "Чи варто було здати Ленінград, щоб зберегти сотні тисяч життів?". Це опитування викликало великий скандал в суспільстві, а кабельні та супутникові оператори почали масово відключати канал зі своїх мереж. Через це канал втратив 80% аудиторії. "Дождь" мусив скоротити половину співробітників і почав кампанію щодо збору коштів серед прихильників.

"Дождь" вважається мало не єдиним каналом, який об'єктивно висвітлює події в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram