ГоловнаСвіт

Міноборони РФ рекомендувало шведам шукати голландський підводний човен, а не російський

Росія вважає, що у шведські води зайшла дизельна субмарина Bruinvis

Міноборони РФ рекомендувало шведам шукати голландський підводний човен, а не російський
Субмарина класса "Валрус", к которому относится "Брэйнвис"
Фото: wikimedia.org

Підводний човен, який Швеція шукає у своїх територіальних водах, може належати ВМС Нідерландів.

Про це пише "РИА Новости" з посиланням на джерело в Міноборони Росії.

"З метою зняття напруженості в акваторії Балтійського моря та економії коштів шведських платників податків рекомендували б звернутися по роз'яснення до командування ВМС Нідерландів. Справа в тому, що протягом минулого тижня саме голландський дизель-електричний підводний човен "Брейнвіс" (Bruinvis) відпрацьовував неподалік Стокгольма практичні завдання", - сказало джерело.

За його даними, голландський підводний човен зайшов в естонський порт Таллін, а в понеділок, як очікується, вирушить назад. "Залишається сподіватися, що ця інформація допоможе шведським ВМС виявити човен на зворотному переході в одну з військово-морських баз у Нідерландах", - додав він.

"Будь-яких аварійних ситуацій з російськими військовими кораблями, зокрема і на підводних човнах, не було і немає. У принципі, вже сам факт такої офіційної заяви мав наштовхнути командування шведських ВМС на думку, що, можливо, вони шукають щось не те", - сказало джерело.

Нагадаємо, в неділю стало відомо, що шведські військові з 17 жовтня шукають підводний човен, який подав аварійний сигнал російською мовою. Пошуки, в яких беруть участь бойові кораблі, гелікоптери та кілька підрозділів сухопутних військ, тривають в районі Стокгольма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram