ГоловнаСвіт

У Швеції госпіталізований чоловік з підозрою на Ебола (оновлено)

У госпіталізованого чоловіка не підтвердилися підозри на лихоманку Ебола

У Швеції госпіталізований чоловік з підозрою на Ебола (оновлено)
Каролинский университет в Стокгольме
Фото: EPA/UPG

У стокгольмському аеропорту Арланда ушпиталили чоловіка з підозрою на лихоманку Ебола.

Про це повідомляє Aftonbladet.

Під час проходження митного контролю одному з пасажирів стало погано. У нього пішла кров з носа, лікарям він поскаржився на загальну млявість і погане самопочуття. Чоловіка доставили в лікарню Каролінського університету та взяли аналізи. Якщо результат буде позитивним, то це стане першим випадком захворювання лихоманкою у Швеції. За даними поліції, не виключено, що хворий деякий час тому відвідував Африку. Разом з тим, за даними видання, рейс, яким він прилетів, прибув із Близького Сходу.

Оновлено: Як повідомляє The Local, госпіталізований чоловік не хворий на лихоманку Ебола. За інформацією видання, до такого висновку лікарі прийшли після обстеження пацієнта.

Читайте: Що потрібно знати про лихоманку Ебола

Спалах вірусу Ебола зафіксували у Гвінеї в лютому 2014 року. Потім лихоманка поширилася на Сьєрра-Леоне, Ліберію, Нігерію і Сенегал. Окремі випадки зараження лихоманкою зафіксовано у США і Європі. За останніми опублікованими даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, всього під час західноафриканського спалаху захворювання заразилися 9216 осіб, з них 4555 загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram