ГоловнаСвіт

У нічних сутичках у Гонконгу постраждали 20 осіб

Сутички тривають уже четверту ніч поспіль

У нічних сутичках у Гонконгу постраждали 20 осіб
Архив
Фото: EPA/UPG

У Гонконгу в ніч з 18 на 19 жовтня між протестувальниками і поліцією знову відбулися сутички, при спробі поліції витіснити демонстрантів з барикад у торговому районі Монгкок постраждали близько 20 осіб.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Agence France-Presse.

В офіційній заяві поліції сказано, що правоохоронці застосували "мінімальну силу" після провокації з боку протестувальників. При цьому самі вуличні активісти заперечують, що своїми діями могли якось спровокувати поліцейських на застосування сили.

Сутички в Гонконгу між протестувальниками і поліцією відбуваються уже четверту ніч поспіль. До цього протягом приблизно трьох тижнів протестний рух у Гонконгу відбувався мирно.

17 жовтня поліції вдалося витіснити протестувальників з барикад у районі Монгкок. Наступного дня близько 9 тис. чоловік знову прорвалися до укріплень, при цьому поліцейські застосували до протестувальників кийки і перцевий газ, заарештувавши щонайменше 26 осіб.

Про початок акції непокори у кінці вересня оголосив один з лідерів протесту, професор права Гонконзького університету Бенні Тай. Основну частину протестувальників становлять студенти. Причиною протестів стала відмова влади КНР від проведення у 2017 році вільних демократичних виборів місцевої адміністрації. Влітку активісти провели онлайн-референдум, в якому взяли участь близько 800 тис. осіб, які виступили за вільні вибори, але Пекін проігнорував його результати.

Від початку протестних акцій у Гонконгу постраждали близько 70 осіб, приблизно 100 людей заарештовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram