ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" вчить бойовиків літати на захоплених винищувачах

За деякими даними, екстремісти мають три військові літаки

"Ісламська держава" вчить бойовиків літати на захоплених винищувачах
МиГ-21
Фото: aviationsim.at.ua

Іракські пілоти, які приєдналися до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), почали навчати бойовиків літати на винищувачах, захоплених у сирійської армії.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву голови правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) Рамі Абдельрахмана.

За словами голови SOHR, екстремісти мають три військові літаки - імовірно, це МіГ-21 або МіГ-23. Управляти винищувачами джихадистів навчають іракські льотчики часів Саддама Хусейна, які приєдналися до бойовиків ІД.

За інформацією агентства, тренування проходять над захопленим бойовиками сирійським військовим аеропортом на півночі Алеппо.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня захопило значну частину територій Сирії й Іраку. США на чолі міжнародної коаліції 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. 23 вересня США почали завдавати авіаударів по автоколонах, тренувальних таборах, командних пунктах, а також мобільних нафтопереробних заводах бойовиків у Сирії.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю сирійська армія заявила про знищення штабу "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram