ГоловнаСвіт

У Китаї екс-голову управління транспорту засудили до смертної кари

У КНР триває масштабна антикорупційна кампанія

У Китаї екс-голову управління транспорту засудили до смертної кари
архив
Фото: www.bfm.ru

У Китаї в рамках кампанії боротьби з корупцією в КНР засудили до смертної кари з відстрочкою на два роки голову управління транспорту та заступника генерального інженера міністерства залізниць країни Чжана Шугуана, повідомляє Xinhua.

Крім того, чиновника довічно позбавлено політичних прав, а все його майно конфіскують. Його визнали винним у хабарництві і перевищенні службових повноважень.

За даними слідства, з 2000-го по 2011 рік Чжан Шугуан, діючи в інтересах 14 компаній, особисто та через коханку набрав хабарів на 47 мільйонів юанів ($7,65 млн).

Справу Чжана Шугуана пов'язують із масштабною антикорупційної кампанією, яка зараз триває в Китаї. Під слідством перебувають десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних компаній.

У КНР вирок "страта з відстрочкою", як правило, означає довічне ув'язнення - за умови, що засуджений буде демонструвати зразкову поведінку. Раніше до смерті засудили колишнього міністра залізниць Китаю Лю Чжицзюня, якого звинувачували в отриманні хабарів на суму 64,6 мільйона юанів ($10,5 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram