ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін виступив проти заборони амністії за корупцію

Президент РФ в цілому підтримав посилення кримінальної відповідальності за хабарництво

Путін виступив проти заборони амністії за корупцію
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін підтримав посилення кримінальної відповідальності за корупцію, проте виступив проти заборони амністії за такі злочини.

Про це повідомляє ТАСС із засідання Ради з прав людини, що відбулося 14 жовтня.

За словами Путіна, "потрібно, звичайно, вилучити всі прогалини у чинній нормативній базі, щоб ефективно працювали ухвалені раніше рішення, домогтися того, щоб це функціонувало".

Таку заяву Володимир Путін зробив у відповідь на пропозицію глави Національного антикорупційного комітету Кирила Кабанова посилити покарання для держслужбовців: до 10-20 років без можливості вийти з в'язниці за амністією або у зв'язку з умовно-достроковим звільненням.

Крім того, Путін погодився залучити контрольне управління адміністрації президента та громадські організації до  проведення спільної антикорупційної перевірки, повідомляє "Интерфакс".

"Я згоден з вами, з необхідністю проведення такої комплексної перевірки на цьому треку, і, звичайно, разом з вами, разом з народним фронтом, з громадськістю, із залученням держструктур, давайте це зробимо. Це напевно буде корисно", - сказав президент.

Зазначимо, що раніше цього року російське видання Znak писало, що статок Путіна перевищує сотню мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше у вівторок глава РПЛ РФ закликав Путіна припинити інформаційну війну проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram