ГоловнаСвіт

Співробітник ООН помер від лихоманки Ебола в Німеччині

Великобританія вводить перевірки на наявність вірусу для тих, хто прибуває з країн "групи ризику"

Співробітник ООН помер від лихоманки Ебола в Німеччині
Фото: EPA/UPG

У німецькому Лейпцигу в клініці Святого Георга від лихоманки Ебола вранці 14 жовтня помер 56-річний співробітник ООН.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Чоловіка доставили 9 жовтня з Ліберії до німецької лікарні в Лейпцигу, де помістили на карантин. Від самого початку лікарі описували стан пацієнта як важкий. За їхніми словами, на момент прильоту у ФРН він був заражений смертельно небезпечним вірусом вже протягом тижня.

Загалом Німеччина прийняла на лікування на своїй території вже трьох пацієнтів з вірусом Ебола. Один перебуває в клініці Франкфурта-на-Майні, іншого на початку жовтня виписали з медичної установи в Гамбурзі.

Спалах лихоманки Ебола зафіксували в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився в таких країнах Африки, як Сьєрра-Леоне, Ліберія, Нігерія, Демократична Республіка Конго і Сенегал.

Окремі випадки зараження лихоманкою зафіксовано в США і Європі. Так, медсестра в Іспанії заразилася вірусом від священика, який помер від лихоманки 12 серпня. За останніми даними, вона йде на поправку.

А напередодні опублікували ім'я медсестри, яка заразилася вірусом Ебола в США: Ніна Фам, що доглядала за померлим Томасом Дунканом, стала першою людиною, що заразилися на території США, повідомляє euronews. Її діагноз підтверджено. Стан медсестри оцінюється як стабільний. Американські експерти заявили, що медсестра заразилася через порушення техніки безпеки.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусом Ебола заражено близько 8,5 тисяч осіб, за даними на п'ятницю, 10 жовтня, померли від нього 4033 людини. Ефективної вакцини проти лихоманки наразі не існує, проте багато фармацевтичних компаній заявляли про розробку успішних препаратів.

У зв'язку з можливістю поширення вірусу в аеропортах США почали перевіряти пасажирів на наявність лихоманки Ебола. Також, як повідомляє euronews, убезпечити себе має намір і Великобританія. Так, спеціальні правила моніторингу вводяться в лондонському аеропорту Хітроу. Обов'язкового огляду зазнаватимуть усі, хто прибуває з країн "групи ризику". Найближчим часом ці заходи поширяться на другий за величиною аеропорт Гатвік і вокзал поїздів "Євростар", які сполучають Британію з континентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram