ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ПФ Росії "загубив" 22,5 мільйона осіб

Шоста частина населення РФ може залишитися без пенсій

ПФ Росії "загубив" 22,5 мільйона осіб
архив
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії "загубив" 22,5 млн осіб. Ці люди не зареєстровані ні в Пенсійному фонді Росії, ні у Фонді соціального страхування.

Як повідомляє "Российская газета", це питання обговорювали на нараді під головуванням віце-прем'єра Ольги Голодець.

За словами експертів, у Росії є регіони, де майже половина працездатних жителів - ніде не зареєстровані "примари". Традиційною така ситуація є в республіках Кавказу. Але стрічається і в регіонах Далекого Сходу, Сибіру, Уралу і навіть у Центральному федеральному окрузі.

"Тіньовий ринок праці існує в усіх країнах. Головне, щоб це явище не мало катастрофічного масштабу", - вважає проректор Академії праці і соціальних відносин Олександр Сафонов. За його словами, в Росії значна частина людей працюють у незареєстрованому малому бізнесі через надто високі витрати, пов'язані із соціальними платежами та податками. "Якщо їх знизити, це може послужити стимулом для людей, зайнятих регулярним бізнесом", - припустив експерт.

Після запровадження з 1 січня 2015 року нової пенсійної формули ці люди ризикують залишитися без пенсії в майбутньому. Усього в Росії в системі обов'язкового пенсійного страхування зареєстровано 88,5 млн осіб. Це чоловіки віком від 16 до 59 років і жінки від 16 до 54 років. З них 49,1 мільйона - люди, які підлягають соціальному страхуванню. Внески за них роблять або роботодавці, або вони самі їх відраховують як самозайняті.

Нагадаємо, що російські пенсії в Криму виявилися нижчими від українських

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram