ГоловнаСвіт

Захист Савченко поскаржиться у ЄСПЛ на проведення психекспертизи

Савченко свідомо ізолюють від спілкування із захистом і родичами, вважає адвокат

Захист Савченко поскаржиться у ЄСПЛ на проведення психекспертизи
Фото: facebook.com/EuroMaydan

Російське слідство навмисно ізолює українську льотчицю Надію Савченко від адвокатів і родичів, помістивши її в клініку ім. Сербського для проходження стаціонарної психіатричної експертизи.

Про це після засідання суду в понеділок заявив адвокат українки Марк Фейгін, передає Укрінформ.

"Ми вважаємо, що Надію Вікторівну Савченко свідомо ізолюють від можливості її контакту як із захистом, так і з її родичами", - сказав він.

Фейгін підкреслив, що засідання суду за скаргою захисту на проведення експертизи перенесено на 11 листопада, тобто відбудеться вже після її проведення.

"Це абсолютний нонсенс... Не можна оскаржити дію вже після того, як вона була вчинена. Таким чином, слідство демонструє, що права Савченко на захист фактично в Басманному суді з цього питання, з питання експертизи, абортовано. І це грубе порушення закону, яке ми як її захист будемо неодмінно оскаржувати, зокрема в Європейському суді з прав людини", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання суду над українською льотчицею відбувалося в закритому режимі і за відсутності підсудної, яка зараз перебуває в Інституті імені Сербського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram