ГоловнаСвіт

Газету російського олігарха Лебедєва звинуватили в екстремізмі

Роскомнаглядові не сподобалася стаття Юлії Латиніної у "Новой газете".

Газету російського олігарха Лебедєва звинуватили в екстремізмі
Александр Лебедев
Фото: http://izvestia.ru

Роскомнадзор зробив попередження "Новой газете" російського олігарха в немилості Олександра Лебедєва про неприпустимість екстремізму. Про це йдеться на сайті відомства.

Російським чиновникам не сподобалися окремі фрази Юлії Латиніної у статті "Якщо ми не Захід, то хто ми?" 10 вересня 2014 року.

Зокрема, їх зачепило порівняння російської влади з Гітлером, а також її думка, що у світі майже не існує самобутніх культур в чистому вигляді - переважно культури різних країн збагачують одне одного.

Глава Роскомнагляду Максим Ксендзов побачив у словах журналістки "розпалювання соціальної, расової, національної чи релігійної ворожнечі; пропаганду винятковості, переваги або неповноцінності людини за ознакою її соціальної, расової, національної, релігійної або мовної приналежності, публічне завідомо неправдиве обвинувачення особи, що обіймає державну посаду, у скоєнні ним у період виконання своїх посадових обов'язків злочинів".

Сама Юлія Латиніна вважає, що її матеріал, який зібрав понад 300 тисяч переглядів на сайті газети, "дійсно когось серйозно дратує".

"Я озвучила дуже важливе положення, що сучасна російська культура є інтегральною частиною західної культури: без Ліцею не було б Пушкіна. Всі сучасні культури випробували на собі дію інших культур, і це нормально", - цитує видання Slon.ru Юлію Латиніну.

Роскомнагляд вимагає протягом десяти днів видалити або відредагувати статтю.

Нагадаємо, LB.ua публікував інтерв'ю з заступником головреда "Новой газеты".

Олександр Лебедєв - російський олігарх в немилості, колишній депутат Держдуми РФ, власник британських газет Independent, Evening Standard, російської "Новой газеты". Forbes пише, що Лебедєв у 80-х працював у КДБ, боровся з відтоком капіталу з СРСР, працював п'ять років у радянському посольстві в Лондоні. Має частки в РАО ЄЕС і "Газпромі", які коштують дорожче, ніж його банк НРБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram