ГоловнаСвіт

У Міссурі поліцейський застрелив 18-річного афроамериканця

У місті Сент-Луїс почалися протести проти поліції

У Міссурі поліцейський застрелив 18-річного афроамериканця
архив
Фото: EPA/UPG

В американському місті Сент-Луїс, штат Міссурі, білий поліцейський ввечері 8 жовтня застрелив 18-річного афроамериканця.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцеву поліцію.

За даними агентства, поліцейський хотів перевірити документи молодика. Однак той несподівано кинувся навтьоки. Офіцер почав переслідувати юнака, після чого той тричі вистрілив у співробітника правоохоронних органів.

Голова поліції Сент-Луїса Сем Дотсон розповів, що його 32-річний підлеглий, який також працює в компанії безпеки, здійснив 17 пострілів у відповідь по 18-річному афроамериканцю. Один з них виявився смертельним.

Натомість двоюрідна сестра загиблого юнака Тейона Маєрса в інтерв'ю газеті St. Louis Post-Dispatch розповіла, що убитий не був озброєний. За її словами, у його руках був не пістолет, а бутерброд, який правоохоронець сприйняв за зброю.

У поліції також заявили, що офіцера, який застрелив афроамериканця, відправили в адміністративну відпустку, триває розслідування.

Біля місця вбивства зібрався натовп протестувальників, які вигукували гасла: "Ці вбивці-поліцейські повинні піти!" Активісти розбили заднє скло поліцейської машини. Нікого з учасників протесту не затримали.

"Перебуваю на місці загибелі ще однієї молодої людини. У нашому місті це відбувається занадто часто. Те, що відбувається в суспільстві, сміливо можна назвати кризою, ми всі повинні про це знати", - написав у своєму Twitter представник міського управління Антоніо Френч.

Цей інцидент привернув увагу громадськості, оскільки трапився в Сент-Луїсі. У серпні в його передмісті Фергюсон протягом декількох тижнів тривали масові заворушення через вбивство поліцейським Дарреном Вілсоном беззбройного 18-річного Майкла Брауна. Щоб вгамувати заворушення, у Фергюсон ввели Національну гвардію США, поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом і гумовими кулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram