ГоловнаСвіт

Канада приєдналася до боротьби з "Ісламською державою"

Канадських військових залучать до боротьби з ісламістами не більше ніж на півроку

Канада приєдналася до боротьби з "Ісламською державою"

Парламент Канади схвалив участь країни у військовій операції проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Іраку.

Про це повідомляє агентство.

На підтримку такого рішення проголосували 157 депутатів, "проти" - 134 людини.

Таким чином Оттава відреагувала на запит влади США. Як наголошується, канадських військових залучать до цієї місії "не більш ніж на шість місяців", але у наземній операції вони не братимуть участь.

До авіаударів по позиціях ісламістів в Іраку залучать близько шести винищувачів F-18, два літаки-розвідники Aurora і один літак-заправник Airbus СС-150 Polaris. Всього у військовій операції візьмуть участь близько 600 військовослужбовців.

3 жовтня канадський прем'єр Стівен Харпер заявив, що країна візьме участь у військовій операції проти "Ісламської держави" в Іраку. Однак це рішення мало отримати схвалення парламенту.

США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, ведуть бомбардування іракської території, що знаходиться під контролем ІД з середини серпня, а перших ударів по Сирії завдали 23 вересня. 26 вересня Пентагон виступив за перехід до наземної операції в Іраку і Сирії.

Разом із США в бомбардуваннях беруть участь Франція, Бельгія, Нідерланди, Данія і Великобританія. 2 жовтня до боротьби проти ІД приєдналася Туреччина, а 3 жовтня - Австралія.

За останніми даними, бойовики ІД відступили з курдського міста після авіарейду військ коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram