ГоловнаСвіт

На Кіпрі за підозрою в крадіжці картини Дега заарештовано росіянина

Вартість "Танцівниці, яка поправляє туфельку" становить €6 млн

Поліція Кіпру повідомила про арешт росіянина, раніше оголошеного в розшук за підозрою в можливій причетності до крадіжки на Кіпрі картини Едгара Дега вартістю €6 млн.

"Третього підозрюваного заарештовано для того, щоб полегшити розслідування у справі про крадіжку картини великої вартості. Це 55-річний житель села в районі Лімасола, його заарештовано до засідання суду", - йдеться в повідомленні поліції. До цього було арештовано на вісім днів двох кіпріотів.

Раніше поліція оголосила в розшук 55-річного російського підприємця Сергія Тюленєва. В описі говориться, що це чоловік міцної статури, зріст 185 сантиметрів, очі блакитні, волосся світле, коротко стрижене. Його фотографії опубліковано в кіпрських ЗМІ.

Картину "Танцівниця, яка поправляє туфельку" розміром 61 на 47 сантиметрів було написано в 1870 році. Її вкрали з будинку колекціонера під Лімасолом.

Росіянин і двоє кіпріотів за кілька днів до крадіжки побували в будинку 70-річного колекціонера, який шукав покупців на житло і на частину колекції. Картину Дега колекціонер продавати не збирався. Крадіжку було скоєно, коли власник картини в понеділок вирушив на зустріч з адвокатами для оформлення угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram