ГоловнаСвіт

На виборах у Латвії перемогла проросійська партія "Злагода"

Шанси прихильників РФ увійти до правлячої коаліції мінімальні

На виборах у Латвії перемогла проросійська партія "Злагода"
Фото: id77.livejournal.com

На парламентських виборах у Латвії перемогла соціал-демократична партія "Злагода", яку очолює перший російський мер Риги Ніл Ушаков.

Як повідомляє ТАСС, про це заявив голова центральної виборчої комісії (ЦВК) Латвії Арніс Цимдарс.

За словами Цимдарса, вибори визнані такими, що відбулися. На цей час підраховано голоси 1047 з 1054 дільниць. За "Злагоду" проголосували 23,13% виборців. Друге місце на виборах зайняла правляча партія "Єдність", що набрала 21,76% голосів. На третьому місці - Союз зелених і селян (19,62%).

Крім того, в сейм (парламент) Латвії пройшли націоналістичне об'єднання "Все для Латвії! - Вітчизні і свободі / Рух за національну незалежність Латвії" (16,57%), партія "Від серця - Латвії" (6,88%) і Латвійське регіональне об'єднання (6,55%).

Проте, як зазначає euronews, правляча коаліція може залишитися незмінною. Президент Латвії Андріс Берзіньш дав обраним до парламенту політичним силам тиждень, щоб обговорити можливу співпрацю, формування правлячої коаліції і вибір кандидата на посаду прем'єр-міністра.

Так, незважаючи на перемогу "Злагоди", в сумі її противники з правлячої коаліції набирають набагато більше голосів.

"Коаліція може залишитися незмінною. Ми зустрінемося з нашими партнерами і обговоримо це", - заявила нинішній прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма. За словами президента Латвії, перемога соціал-демократичної партії "Злагода" на чолі з першим російським мером Риги Нілом Ушаковим для нього була очікуваною. На виборах 2011 року "Злагода" також фінішувала першою, але не зуміла сформувати правлячу коаліцію.

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що Латвія може припинити видачу дозволів на проживання росіянам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram