ГоловнаСвіт

Путін помилував засудженого за вбивство офіцера ФСБ

Засуджений до 11 років в'язниці "ефесбешник" відсидів лише 2 роки

Путін помилував засудженого за вбивство офіцера ФСБ
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін помилував засудженого за вбивство лейтенанта ФСБ Дмитра Максимова.

Відповідний указ від 3 жовтня опубліковано на офіційному порталі правової інформації Росії.

Згідно з указом, з Максимова знімається судимість і він звільняється від відбування покарання.

Максимова було засуджено за вбивство до 11 років в'язниці в 2012 році. Його визнали винним у вбивстві (частина 1 статті 105 КК РФ) і замаху на умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю (частина 3 статті 30, частина 1 статті 111).

За версією слідства, 1 лютого 2008 року Максимов вступив у конфлікт з групою молодих людей на автозаправці і під час бійки убив одного з них. Офіцер ФСБ і загиблий Олександр Телков були нетверезі.

Співробітник ФСБ свою провину не визнавав і стверджував, що його самого пограбували і побили, а опритомнів він тільки у відділенні міліції.

У 2010 році присяжні в Гарнізонному суді Володимирської області виправдали Максимова, але суд все одно засудив його до реального терміну.

Мати лейтенанта стверджує, що справу було сфабриковано. Як заявляла Максимова, посилаючись на дані ЗМІ, один з потерпілих є родичем заступника головного військового прокурора Росії Олександра Арутюняна. Крім того, за словами матері офіцера, слідчий у справі її сина заявляв, що для нього "посадити ефесбешника - справа честі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram