ГоловнаСвіт

Shell припинила розробляти сланцеву нафту в Росії

"Газпром" самостійно продовжує розробку сланцевих родовищ у Західному Сибіру

Shell припинила розробляти сланцеву нафту в Росії

Компанія Shell зупинила співпрацю з російською нафтовою компанією "Газпром нефть" в рамках спільного підприємства "Ханты-Мансийский нефтяной союз" (ХМНС).

Про це 3 жовтня повідомляє РИА Новости з посиланням на слова глави "Газпром нефть" Олександра Дюкова.

"В рамках цього союзу вони свою роботу зупинили, але ми далі працюємо в ХМНС самостійно, жодних проблем ми там не бачимо", - заявив він.

12 вересня Євросоюз опублікував список російських компаній, які потрапляють під санкції. Серед них опинилася і "Газпром нефть". Крім того, "Газпром нефть" потрапила під дію нового пакета санкцій США. Американським компаніям забороняється експорт товарів і технологій на підтримку російських проектів видобутку нафти на глибоководних ділянках, Арктичному шельфі або в сланцевих пластах. Також обмежується доступ "Газпром нефть" до зарубіжного фінансування.

"Ханты-Мансийский нефтяной союз" - спільне підприємство Shell і "Газпром нефть", створене в рамках меморандуму про партнерство в області розвідки і видобутку сланцевої нафти. Його підписали в 2013 році. ХМНС розробляв сланцеві родовища в Західному Сибіру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram