ГоловнаСвіт

Хакери вкрали інформацію про 83 мільйони рахунків JP Morgan

Ліквідація наслідків зламу одного з найбільших банків США потребує кількох місяців

Хакери вкрали інформацію про 83 мільйони рахунків JP Morgan
Фото: EPA/UPG

Хакери викрали дані про 83 мільйони рахунків, що належать клієнтам одного з найбільших американських банків JP Morgan Chase.

Про це пише The New York Times з посиланням на повідомлення, направлене банком фінансовому регулятору.

Унаслідок зламу викрадено інформацію про 76 мільйонів рахунків приватних клієнтів і 7 мільйонів рахунків, що належать малим фірмам. Таким чином, цей злам став найбільшим за всю історію кібератак на банки.

Хакери, за даними видання, змогли отримати доступ до 90 серверів JP Morgan Chase і всіх програм, що працювали на комп'ютерах банку. Через це ліквідація наслідків зламу забере щонайменше кілька місяців.

Як кіберзлочинцям вдалося отримати доступ до комп'ютерної мережі банку, досі незрозуміло. При цьому слідство опинилося в глухому куті, оскільки хакери не залишили жодних доказів, що вказують на те, що зі зламаних рахунків викрадено гроші. У зв'язку з цим слідство не виключає, що метою зламу було шпигунство, організоване однією з країн Південної Європи або Росією.

Про те, що хакери атакували американську фінансову систему, викравши дані з JP Morgan Chase & Co і, щонайменше, ще одного банку, стало відомо наприкінці серпня. У руках хакерів виявилася інформація не тільки про клієнтів, а й про працівників банку, зокрема керівників JP Morgan.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram