ГоловнаСвіт

За останні 40 років на Землі вдвічі поменшало диких тварин

Основною причиною вимирання вчені називають діяльність людини

За останні 40 років на Землі вдвічі поменшало диких тварин
архив
Фото: freewebs.com

З 1970 року у світі зникла понад половина диких тварин, йдеться в доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) "Жива планета".

Короткий зміст доповіді подала 29 вересня The Guardian. За останні 40 років чисельність ссавців, птахів, рептилій, амфібій і риб скоротилася в середньому на 52%, причому серед прісноводних видів цей показник ще вищий - 76% (сміття і відходи виробництва, врешті-решт, найбільше шкодять річкам і озерам). Ці цифри отримано за результатами вивчення 10380 популяцій 3038 видів хребетних.

Основною причиною вимирання вчені називають діяльність людини: полювання, браконьєрство, вирубання лісів і наступ на природне місце існування тварин. Найгірша ситуація в країнах, що розвиваються. Наприклад, у Латинській Америці за 40 років зникли 84% тварин.

"Ми не впадаємо у відчай, тому що знаємо, чому втрачаємо тварин - через руйнування їхнього природного середовища існування. Ми знаємо, у чому проблема, і маємо всі можливості її вирішити. Потрібна політична воля, щоб укласти глобальну угоду щодо клімату й обережніше ставитися до природних ресурсів", - заявив Майк Берретт, директор WWF з науки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram