ГоловнаСвіт

Міноборони РФ відмовилося розкрити інформацію про десантників, які воювали в Україні

Псковську десантно-штурмову дивізію, яка захоплювала Крим, нагородили орденом Суворова

Міноборони РФ відмовилося розкрити інформацію про десантників, які воювали в Україні
Фото: EPA/UPG

Міноборони Росії відмовилося надати депутатові Держдуми Дмитрові Гудкову інформацію про російських військових, які брали участь у бойових діях на сході України.

Про це йдеться у відповіді заступника міністра оборони Миколи Панкова на депутатський запит. Копію відповіді Гудков опублікував у понеділок, 29 вересня, у своєму блозі в "Живому журналі".

Заступник міністра при цьому послався на закон "Про персональні дані".

Панков також наголосив, що нагородження 76-ї десантно-штурмової дивізії орденом Суворова, що відбулося 22 серпня, "є високою оцінкою її бойових заслуг, стійкості і мужності, виявлених особовим складом" у кількох збройних конфліктах.

Тим часом раніше цього року псковські десантники із 76-ї десантно-штурмової дивізії захоплювали Крим.

Гудков у своєму запиті на ім'я міністра оборони Сергія Шойгу послався на звернення громадян, політичних і громадських організацій, зокрема партії РПР-ПАРНАС, які надходять на його адресу. Згідно зі зверненням ПАРНАС, ЗМІ повідомили про загибель військовослужбовців 76-ї Чернігівської дивізії ПДВ за нез'ясованих обставин.

Крім того, як випливає зі звернення, Комітет солдатських матерів склав список із 400 поранених і вбитих в Україні російських військових, повідомив депутат.

Гудков подав у запиті прізвища 39 осіб, попросивши Шойгу повідомити, чи є вони серед діючих або недавно звільнених військовослужбовців російської армії.

Крім того, депутат попросив пояснити, "чи дійсно родичі загиблих або померлих бійців отримують матеріальну допомогу від держави в обмін на обіцянку мовчати". Також він поцікавився, за що 76-ту дивізію нагородили орденом Суворова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram