ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин має проблеми зі здоров'ям

Лідер КНДР не брав участі у низці державних і суспільних подій

Кім Чен Ин має проблеми зі здоров'ям
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Молодий лідер КНДР Кім Чен Ин страждає від "дискомфорту".

Про це 26 вересня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на північнокорейські ЗМІ. Так, 31-річний Кім Чен Ин, який зазвичай виступає символом пропаганди в цій ізольованій країні, не з'явився на концерті разом з дружиною 3 вересня, що сприяло виникненню чуток про його здоров'я, яке похитнулося.

Крім того, в четвер телебачення КНДР показало сюжет, на якому видно, що Кім Чен Ин накульгує.

"Багатством і процвітанням нашого соціалізму ми завдячуємо копітким зусиллям нашого маршала, який далі висвітлює шлях народу, як мерехтіння полум'я, незважаючи на страждання від дискомфорту", - йдеться в телесюжеті.

Крім того, після цього телебачення показало сюжет, де видно, що Кім Чен Ин був відсутній на сесії Верховного народного зібрання КНДР,

що відбулася 25 вересня. На засіданні ухвалили резолюцію про введення обов'язкової 12-річної освіти.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Кім Чен Ин почав стрімко набирати вагу після смерті свого батька і приходу до влади у 2011 році. Спостерігачі стверджують, що нинішньому хворобливому стану молодого лідера могла сприяти надмірна вага і погана спадковість, посилаючись на те, що Кім Чен Ір помер від серцевого нападу.

"Судячи з його ходи, здається, що у нього подагра - (завдяки) "дієті" і генетичній схильності", - сказав Майкл Медден, експерт з Північної Кореї і засновник сайту 38 North, який займається аналізом подій в КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram