ГоловнаСвіт

Латвія побачила загрозу в обіцянці Росії захищати своїх громадян

Рига видає росіянам усе більше видів на проживання

Латвія побачила загрозу в обіцянці Росії захищати своїх громадян
Фото: id77.livejournal.com

Заступник начальника латвійської поліції безпеки (ПБ) Інта Улманіс вважає, що збільшення запитів на отримання тимчасового дозволу на проживання, які подають росіяни, створює загрозу для Латвії.

Про це повідомляє в середу, 24 вересня, інтернет-портал Delfi.

Комісія сейму з оборони і внутрішніх справ Латвії в середу розглядала інформаційну доповідь МВС про видачу іноземцям тимчасової посвідки на проживання у 2010-2014 роках. Улманіс узяв участь у засіданні комісії.

На зустрічі з депутатами він заявив, що російський громадянин, який попросив тимчасовий вид на проживання, індивідуально не створює загрози для Латвії. "Але з погляду установ безпеки слід оцінювати той аспект, що тут зростає число громадян Росії. Індивідуальної загрози для держбезпеки вони не створюють, проте, враховуючи риторику Росії про те, що вона готова захищати своїх громадян в інших країнах за будь-яких обставин, це створює ризик загрози", - сказав він.

З 2010-го по 2014 рік у рамках інвестиційної програми Управління у справах громадянства і міграції отримало 12427 прохань про надання тимчасових дозволів на проживання від 5267 інвесторів і 7160 членів їхніх сімей. Позитивне рішення було прийнято в 94,7% випадків. 1 вересня 2014 р. набули чинності поправки до імміграційного закону, що підвищують зі €150 тис. до €250 тис. мінімальну вартість нерухомості, після купівлі якої іноземець може попросити про вид на проживання в Латвії, її кадастрову вартість збільшено з €50 тис. до €80 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram