ГоловнаСвіт

Бельгійська поліція оголосила страйк

Національна профспілка поліції Бельгії пригрозила владі новими страйками у разі невиконання її вимог

Бельгійська поліція оголосила страйк
Забастовка полиции в Бельгии
Фото: EPA/UPG

Співробітники поліції Бельгії оголосили страйк, повідомляє 23 вересня газета Le Soir.

За даними видання, акція протесту триватиме добу. У ній беруть участь від 65% до 75% всіх співробітників правоохоронних органів країни.

Причиною для страйку стали прийдешні зміни в пенсійній системі, про які раніше оголосив офіційний Брюссель. Серед інших поправок планується прибрати можливість для правоохоронців достроково виходити на пенсію. Якщо раніше поліцейські могли піти на спокій у віці 54 років, то тепер їм необхідно буде чекати до 62.

Під час страйку поліцейські виконують свої обов'язки, але в мінімальному обсязі. Так, патрульно-постова служба, як і колись, стежить за порядком на дорогах, але не проводить жодних великих рейдів. Національна профспілка поліції Бельгії попередила Брюссель, що, в разі невиконання вимог, будуть нові, серйозніші дії, причому не виключено, що до страйку приєднаються й інші профспілки.

Це вже друга акція протесту бельгійської поліції за останній тиждень. Минулого четверга, 18 вересня, 14 тисяч поліцейських пройшли маршем вулицями Брюсселя, вимагаючи скасувати поправки до пенсійного законодавства. Вони вручили свої вимоги для передачі їх до профільних міністерств, однак там до думки правоохоронців не прислухалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram