ГоловнаСвіт

Біля Білого дому можуть установити КПП

Секретна служба США хоче убезпечити президента і його сім'ю

Біля Білого дому можуть установити КПП
Фото: ria.ru

Секретна служба США обговорює питання встановлення контрольно-пропускних пунктів біля Білого дому.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Такі ініціативи висували й раніше. Приводом для нової дискусії стали два інциденти у вихідні.

Зокрема, в п'ятницю, 19 вересня, 42-річний Омар Гонзалес, який мешкає в Техасі, переліз через паркан президентської резиденції, перебіг галявину перед входом і зумів проникнути в будівлю, перш ніж його затримали співробітники Секретної служби. При собі Гонзалес мав ніж. З Білого дому було евакуйовано більшість співробітників, за наказом директора Секретної служби Джулії Пірсон виставили додаткові офіцерські патрулі.

Менш ніж через добу стався ще один інцидент - чоловік під'їхав машиною до воріт Білого дому і зупинився просто навпроти входу. Незважаючи на накази охорони, 19-річний Кевін Карр із Нью-Джерсі відмовився рушити з місця. Спецслужби перекрили навколишні вулиці, вибухотехніки обстежили машину Карра, але нічого підозрілого не знайшли.

За даними агентства, доказів того, що ці інциденти пов'язані між собою, виявити не вдалося. Прямої загрози життю президента вони також не становили - у вихідні сім'ї Барака Обами в Білому домі не було. Попри це, у понеділок, 22 вересня, Гонзалес постане перед судом - його звинувачують у проникненні в заборонену зону зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram