ГоловнаСвіт

Сьогодні в Україні та у світі відзначають Міжнародний день миру

Порошенко привітав українців з Днем миру

Сьогодні, 21 вересня, у всьому світі відзначають Міжнародний день миру.

Український президент Петро Порошенко привітав громадян України з Міжнародним днем миру.

"Вітаю з Міжнародним днем миру!" - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, 21 вересня 1981 року Генасамблея ООН заснувала Міжнародний день миру. А з 2002 року це свято ще й День відмови від насильства і припинення вогню.

З 1982-го по 2001 рік свято відзначали що третього вівторка вересня, проте Генеральна Асамблея у 2001 році постановила, що, починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру будуть щорічно відзначати 21 вересня.

У 2002 році свято закріпили в Україні на законодавчому рівні, і воно отримало назву "День миру в Україні".

У 2014 році Організація Об'єднаних Націй обрала тему "Право народів на мир", щоб ще раз підкреслити важливість принципів, закладених Декларацією Генеральної Асамблеї ООН про право народів на мир з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства і реалізація прав людини залежать від миру й безпеки.

Щороку різні заходи та кампанії відбуваються в усьому світі з метою привернути увагу до масштабної роботи на підтримку миру, а також для того, щоб поширити інформацію серед окремих осіб, громад і організацій для глибшого розуміння проблем, які перешкоджають мирному співіснуванню й обміну інформацією та досвідом для його досягнення.

В Україні Організація Об'єднаних Націй вже втретє ініціює всеукраїнську кампанію "Голуб миру", оскільки питання миру особливо важливе для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram