ГоловнаСвіт

Шотландія залишається у складі Великобританії, оголошено результати референдуму (оновлено)

За збереження Сполученого Королівства проголосували 55,3% шотландців

Шотландія залишається у складі Великобританії, оголошено результати референдуму (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Шотландії завершився підрахунок голосів на референдумі про незалежність країни від Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії.

Як повідомляє

BBC, після оголошення результатів у всіх 32 виборчих округах за збереження Шотландії у складі нинішньої держави проголосували 55,3% виборців, або трохи більш ніж 2 млн осіб. Таким чином 307-річний союз Шотландії та Англії залишиться чинним.

Прихильники незалежності отримали високу підтримку в найбільшому місті країни Глазго, але загалом результати для сепаратистської Шотландської національної партії невтішні.

Референдум відбувся за дуже високої активності виборців - у голосуванні в різних куточках Шотландії взяли участь від 72 до 90% громадян, унесених до списків.

Нагадаємо, на референдум винесли одне питання: "Чи згодні ви з тим, що Шотландія має бути незалежною країною?" Право голосу мали британські громадяни, які є резидентами Шотландії, громадяни 52 країн Британської Співдружності, громадяни 27 країн ЄС і члени палати лордів, а також військовослужбовці, які перебувають у Великобританії або за кордоном, але зареєстровані на виборчих дільницях у Шотландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram