ГоловнаСвіт

Туреччина засуджує політику окупаційної влади Криму щодо татар

Міністерство закордонних справ закликає світову спільноту "вжити заходів"

 Туреччина засуджує політику окупаційної влади Криму щодо татар
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Туреччини засудило дії кримської влади щодо кримських татар, які відбуваються на півострові, і закликає світову спільноту вжити заходів щодо захисту їх прав. Заява опублікована на сайті відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми засуджуємо дії кримської влади щодо кримськотатарського народу. Тиск на корінний народ Криму, обшуки в Меджлісі кримськотатарського народу і в будинках деяких його членів проводяться з метою залякування. Ми не можемо прийняти таке ставлення до кримськотатарського народу, який бореться за свої права мирним шляхом", - йдеться в заяві.

"Ми сподіваємося, що світова громадськість не залишиться байдужою до гіркої історії кримськотатарського народу і вживе заходів, спрямованих на захист їхніх прав. Туреччина буде уважно стежити за розвитком подій у Криму і особливо за ставленням влади до кримських татар", - сказано в документі.

Нагадаємо, цього тижня співробітники ФСБ обшукали житло кількох членів Меджлісу кримськотатарського народу з вилученням комп'ютерної техніки, книг, особистих речей і грошей.

У середу, 17 вересня, окупаційна влада Криму вимагала, щоб "Фонд "Крим", Меджліс і газета "Авдет" протягом доби звільнили будівлю, яку вони займали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram