ГоловнаСвіт

Росія звинуватила Бразилію у завищенні експортних цін

Россільгоспнагляд пригрозив Бразилії відмовою від постачання тваринницької продукції

Россільгоспнагляд стурбований різким збільшенням цін на продукцію, яку постачають із Бразилії.

Відповідну інформацію містить повідомлення на сайті відомства.

Голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт поінформував секретаря з міжнародних відносин в агробізнесі Бразилії Марсело Ферраза про необхідність знизити ціни на продукцію, яку постачають на територію країн Митного союзу. Він наголосив, що на російському ринку з'являються великі гравці - Індія і Китай, які можуть створити серйозну конкуренцію бразильським постачальникам.

Під час переговорів також було наголошено, що наразі Бразилія істотно не збільшила експорт у Росію. Данкверт пояснив це тим, що бразильці ще не встигли укласти контракти з російськими імпортерами. Ферраз заявив, що зараз спостерігають значне зростання обсягів ввезеного в Росію з Бразилії м'яса птиці. Крім того, він підтвердив намір імпортувати російську пшеницю, але тільки якщо Росія гарантує безпеку постачань зернової продукції.

6 серпня Россільгоспнагляд скасував обмеження на постачання м'ясо-молочної продукції з Бразилії. Їх запровадили 2011 року через використання бразильськими фермерами гормонів росту для розведення великої рогатої худоби.

Нагадаємо, 7 серпня Росія оголосила про заборону на постачання м'ясної продукції, овочів і фруктів, морепродуктів і охолодженої риби, молока і молочних продуктів із країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США. Ембарго стало відповіддю на санкції, спрямовані проти Росії через ситуацію на сході України. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас із нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко і молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram