ГоловнаСвіт

Європарламент закликає країни ЄС скасувати будівництво "Південного потоку"

ЄП також закликає продовжити тристоронні переговори з приводу постачання газу в Україну

Європарламент закликає країни ЄС скасувати будівництво "Південного потоку"
EPA/UPG

Європейський парламент закликає продовжити переговори України, Росії та ЄС, щоб вирішити спірні газові питання, а країни ЄС - скасувати заплановані угоди з Москвою в енергетичному секторі, зокрема будівництво газопроводу "Південний потік".

Про це йдеться в проекті резолюції, яку винесуть на голосування в Європейському парламенті у четвер, 18 вересня, повідомляє УНІАН.

"(ЄП) закликає до продовження тристоронніх переговорів про постачання газу в Україну, яке призупинили з червня; (ЄП) знову заявляє про необхідність забезпечити реверсні постачання газу із сусідніх держав ЄС в Україну", - наголошується в проекті документа.

Крім того, Європарламент закликає ЄС розглядати питання зберігання газу, взаємопов'язаності і реверсних можливостей як стратегічні активи. "(ЄП) закликає держави скасувати заплановані угоди з Росією в енергетичному секторі, зокрема будівництво газопроводу "Південний потік", - наголошено в проекті.

Разом із тим ЄП наголошує, що необхідно "радикально підвищити енергетичну безпеку, незалежність і стійкість до зовнішнього тиску ЄС шляхом консолідації енергетичних секторів, подальшого розвитку енергетичної інфраструктури в сусідніх країнах ЄС і розвитку енергетичних сполучень між цими країнами та ЄС відповідно до цілей Енергетичної співдружності і для реалізації проектів, що становлять спільний інтерес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram