ГоловнаСвіт

Духовного лідера "Братів-мусульман" знову засудили до довічного

Раніше Мохаммеда Баді неодноразово засуджували до смертної кари

Духовного лідера "Братів-мусульман" знову засудили до довічного
Мохаммед Бади
Фото: EPA/UPG

Суд у єгипетській провінції Гіза засудив духовного лідера ісламістського руху "Брати-мусульмани" Мохаммеда Баді, а також 14 інших високопоставлених членів організації до довічного ув'язнення, повідомляють місцеві ЗМІ.

Лідерів забороненого в Єгипті руху звинувачують у підбурюванні до насильства і вбивств під час масових зіткнень ісламістів зі своїми політичними опонентами в липні минулого року, що пройшли неподалік від університету Каїра. Жертвами заворушень тоді стали більш як десять людей, сотні отримали поранення.

Духовний лідер "Братів-мусульман", так само як і сотні його сподвижників, є також фігурантом десятків інших кримінальних справ, пов'язаних з подіями минулого року. За деякими з них Мохаммеда Баді вже було засуджено до смертної кари, проте генеральний прокурор країни оскаржив ці рішення, відправляючи справи на дослідування.

У липні 2013 року армія Єгипту на тлі хвилі народного невдоволення, зумовленого перебуванням при владі представників руху "Брати-мусульмани", усунула від влади президента Мохаммеда Мурсі і оголосила в країні перехідний період. Прихильники Мурсі проводили масові акції протесту з вимогою повернути його на пост глави держави. В результаті заворушень і зіткнень загинули сотні єгиптян.

Нагадаємо, напередодні президент Єгипту закликав міжнародну коаліцію до війни з "Братами-мусульманами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram