ГоловнаСвіт

Колишній головред "Ленты.ру" в жовтні запустить нове ЗМІ

Тимченко робитиме російськомовний сайт поза Росією

Колишній головред "Ленты.ру" в жовтні запустить нове ЗМІ
Галина Тимченко
Фото: lenta.ru

Колишня головред "Ленты.ру" Галина Тимченко в середині жовтня запустить у Латвії новий російськомовний новинний сайт "Медуза".

Про це пише Forbes.ru.

Разом із Тимченко, в ньому працюватимуть кілька колишніх працівників "Ленты.ру", зокрема колишній голова відділу спецкореспондентів Іван Колпаков, а також колишній директор з продуктів російського сайту "Афиша" Ілля Красильщик.

"Це не щоденне велике видання про все на світі, не гігантський сайт завбільшки з "Лента.ру". Проект має мантру: "Інформаційний прожитковий мінімум". Це видання про те, що вам дійсно потрібно знати. Дуже щільна картина останніх годин, зібрана з найважливіших новин і кращих текстів російською мовою. Ми плануємо агрегувати контент із найрізноманітніших джерел, незалежно від їхнього статусу, тільки залежно від значущості та достовірності інформації", - заявив виданню Колпаков.

За словами Тимченко, проект має консорціум інвесторів, але ці люди непублічні і не причетні ні до медіа, ні до політики.

Нагадаємо, що "Лента.ру" за керівництва Тимченко стала найпопулярнішим новинним сайтом російськомовного інтернету. "Лента.ру", на відміну від інших авторитетних російських ЗМІ, була чи не єдиним виданням, яке об'єктивно висвітлювало інформацію про події в Криму та Україні. Після звільнення Тимченко і багатьох журналістів видання перетворилося на ще один рупор Кремля.

Тимченко звільнили після того, як на сайті з'явилося інтерв'ю з одним з лідерів "Правого сектору" Андрієм Тарасенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram