ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ВПС Австралії приєднаються до боротьби проти "Ісламської держави"

На територію ОАЕ введуть австралійські наземні підрозділи чисельністю близько 600 осіб

ВПС Австралії приєднаються до боротьби проти "Ісламської держави"
Тони Эбботт

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив про намір країни приєднатися до боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава" в Іраку.

Про це 14 вересня повідомляє агентство Рейтер.

Раніше в неділю повідомлялося, що в Інтернеті з'явилося відео страти британця Девіда Хейнса, назване "Послання союзникам Америки". На тлі цієї події приєднатися до операції ВПС США, які завдають авіаударів по позиціях "Ісламської держави", вирішила Австралія.

"Страта британського співробітника гуманітарної організації є ще одним свідченням, що ця терористична група не просто творить зло, а отримує насолоду від цього. Наш уряд вирішив підготувати і розгорнути в Об'єднаних Арабських Еміратах військове угруповання, яка зможе сприяти у веденні бойових операцій проти "Ісламської держави" на території Іраку", - заявив Еббот.

У зв'язку із цим в ОАЕ спрямують вісім штурмовиків Hornet, літак зв'язку, транспортний літак, а також наземні підрозділи чисельністю близько 600 осіб. При цьому Ебботт зазначив, що Австралія не має наміру брати участь в операції проти терористів на території Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram