ГоловнаСвіт

Жителі Європи підтримують свої уряди у відносинах з Україною

Європейці та американці на боці Києва, навіть якщо це призведе до конфлікту з Росією

Жителі Європи підтримують свої уряди у відносинах з Україною
Фото: narianmar.bezformata.ru

Більшість жителів європейських країн і США хочуть, щоб їхні уряди підтримували дії Києва, попри ризик ескалації конфлікту з Росією. Такі результати опитування, проведеного науково-дослідним центром The German Marshall Fund of the United States (GMF), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з опитуванням, 57% американців і 58% європейців вважають, що влада їх країн має "забезпечити економічну і політичну підтримку Україні, навіть якщо це може стати причиною конфлікту з Росією".

Велика частина громадян США підтримали б вступ України в НАТО, а більшість європейців хотіли б запропонувати Києву членство в Євросоюзі.

Близько двох третин жителів США і європейських країн дотримуються думки, що необхідно посилити санкції проти Росії у зв'язку з подіями в Україні.

У свою чергу, 53% росіян, згідно з опитуванням GMF, переконані, що Москва має діяти таким чином, щоб зберегти вплив в Україні, навіть якщо це загрожує конфліктом з ЄС.

Нагадаємо, в Україні євроінтеграційний курс уряду підтримують понад 59% громадян, вступ до Митного союзу приваблює щонайбільше 18,8% населення. При цьому соціологи відзначають зростання прихильників Євросоюзу за останні півтора-два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram