ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія може створити власну систему глобального блискавичного удару

У Міноборони РФ обіцяють дотримуватися оборонної доктрини розвитку озброєнь

Росія може створити власну систему глобального блискавичного удару
Фото: EPA/UPG

Росія може створити власну систему глобального блискавичного удару, але виходитиме з оборонної доктрини розвитку озброєнь.

Про це заявив в середу, 10 вересня, заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов, інформує РИА Новости.

"Росія може і буде змушена це зробити, але ми розробимо системи протидії цим новим видам озброєння, бо все-таки основна доктрина нашої країни - це оборонна, і ми не збираємося її міняти", - сказав Борисов за підсумками наради з розробки держпрограми озброєння на 2016-2025 роки при президенті.

На нараді при президенті в середу обговорювалася розробка проекту державної програми озброєння на 2016-2025 роки. За словами Борисова, ця програма передбачає продовження і розвиток заходів, розпочатих в рамках попередньої програми до 2020 року. При цьому, за його словами, при розробці програми необхідно керуватися основними принципами: "гарантування забезпечення безпеки держави та принципом розумної достатності".

"Не в наших інтересах роздмухувати бюджет, в наших інтересах забезпечити безпеку держави і населення від усіх можливих загроз і зазіхань", - підкреслив заступник міністра оборони.

Нагадаємо, раніше в середу повідомлялось, що російський підводний крейсер запустив міжконтинентальну ракету "Булава", яка має стати основним озброєнням російських ракетних підводних крейсерів стратегічного призначення (РПКСП) проекту 955 "Борей". А 8 серпня Росія заявила про можливість налагодити своє виробництво "Містралів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram