ГоловнаСвіт

До боротьби з ісламістами в Іраку долучилися канадські спецпризначенці

Уряд Канади вважає "Ісламську державу" загрозою сучасній цивілізації

До боротьби з ісламістами в Іраку долучилися канадські спецпризначенці
Джон Бэрд
Фото: cyberpresse.ca

Частини канадських сил спеціального призначення прибули в Ірак для боротьби з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомив у вівторок, 9 вересня, телеканал CTV News з посиланням на голову МЗС Канади Джона Берда. 

За словами міністра, ризик від бездіяльності в цих умовах надто високий.

"Що буде, якщо ми не діятимемо? Що станеться, якщо Канада не зробить усього від неї залежного для того, щоб зупинити варварство? Чи наважимося ми подивитися у дзеркало через 10 років і запитати в себе, чи зробили ми все, що могли?" - звернувся він до членів постійного комітету із закордонних справ і міжнародного розвитку Палати громад канадського парламенту.

Берд також підкреслив, що канадські військові повинні допомогти зупинити наступ бойовиків "Ісламської держави" і надати підтримку іракським військам.

Згідно з неназваними джерелами телеканалу, Оттава планує розмістити на півночі Іраку загалом від 50 до 100 спецпризначенців.

Міністр оборони Канади Роб Ніколсон назвав "Ісламську державу" загрозою для цивілізації і сказав, що канадці та їхній уряд не сприймають існування цієї організації. "Народи, які вірять у демократію, свободу совісті, слова і силу права, зобов'язані дати відсіч тим, хто загрожує невинним", - заявив він.

Раніше, 5 вересня, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер пообіцяв направити в Ірак військових радників для надання допомоги іракській армії в боротьбі з радикалами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram