ГоловнаСвіт

Литва скасувала режим посиленої охорони кордону

Вільнюс вдався до такого заходу через "шпигунський" скандал між РФ і Естонією

Литва скасувала режим посиленої охорони кордону
Фото: rus.tvnet.lv

Литва скасувала посилений режим охорони кордону, який увели кілька днів тому у зв'язку зі "шпигунським "скандалом між Росією й Естонією

Про це повідомляє DELFI з посиланням на радника міністра внутрішніх справ зі зв'язків з громадськістю Валдаса Камінскаса.

"З урахуванням реальної ситуації у вихідні, оскільки жодних інцидентів не було, вирішено перевести охорону держкордону в нормальний режим", - зазначив він.

Влада Литви посилила контроль на кордоні 5 вересня, відразу після новини про затримання російськими силовиками співробітника естонської Поліції безпеки (КАПО) Естонія Кохвера. У Таллінні стверджують, що Кохвер, який розслідував якусь справу про контрабанду, був викрадений на естонській території і після цього переправлений до Росії. У ФСБ РФ, проте, кажуть, що естонця затримали в Псковській області. При цьому росіяни стверджують, що в нього вилучили пістолет, п'ять тисяч євро, а також спецтехніку для прихованого аудіозапису.

У своєму коментарі DELFI з приводу цього інциденту міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус підтримав версію про те, що Кохвера викрали з естонської території, зазначивши, що йдеться про "зухвалу провокацію". "Це нагадування нам про те, що ми повинні бути пильними", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram